Θετική στάση

Η σεξουαλικότητα και η σεξουαλική συμπεριφορά είναι ευαίσθητα θέματα. Αποτελούν κομμάτι της ιδιωτικής ζωής μας. Όταν μία γυναίκα ζητά επείγουσα αντισύλληψη, αποκαλύπτει ότι είχε σεξουαλική επαφή και ότι το ζευγάρι δεν χρησιμοποίησε αντισύλληψη ή συνάντησε προβλήματα με τη χρήση της αντισύλληψης.

Ορισμένοι φαρμακοποιοί μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους όταν μια γυναίκα ζητά επείγουσα αντισύλληψη. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα ζευγάρια και τα άτομα έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν ελεύθερα και υπεύθυνα πότε και πόσα παιδιά θα αποκτήσουν.1 Οι γυναίκες που ζητούν επείγουσα αντισύλληψη συμπεριφέρονται υπεύθυνα προκειμένου να αποφύγουν μία ακούσια εγκυμοσύνη. Θα πρέπει να τις προσεγγίσετε φιλικά. Η θερμή αντιμετώπιση αποτελεί καλή πρακτική για την αντιμετώπιση όλων των γυναικών, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι μερικές γυναίκες εξαναγκάστηκαν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή (και δεν θα σας το αποκαλύψουν απαραίτητα).

Σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή αποτυχία της αντισύλληψης μπορεί να συμβούν στον καθένα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

HRA-Paharmacie-Situations-368 (1280x853)

 

Μπορεί να συμβεί στον καθένα
Σε ολόκληρη τη γόνιμη ζωή της γυναίκας θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να μην υπάρξουν και κάποιες περιπτώσεις απουσίας αντισυλληπτικής κάλυψης.
Ο έρωτας (και το σεξ) είναι απρόβλεπτα αλλά η ορθολογική αντιμετώπιση απρόβλεπτων συμβάντων δείχνει μεγάλη υπευθυνότητα.
Οι γυναίκες μπορεί να διέκοψαν την τακτική αντισύλληψή τους για πολλούς λόγους, όπως για παράδειγμα επειδή δεν έχουν σταθερό σύντροφο.
Η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι σύνθετη και ορισμένες φορές απρόβλεπτη
Εάν έχει σεξουαλικές επαφές, χρειάζεται αξιόπιστη αντισύλληψη – συμπεριλαμβανομένης της επείγουσας αντισύλληψης (στα πλαίσια των εθνικών κανονισμών, όπου υπάρχουν)